Back to All Events

Irreversible Entanglements (feat. Moor Mother) at KAAP

Irreversible Entanglements (feat. Moor Mother)

Organisatie KAAP & De Zwerver

Moor Mother (vocals), Keir Neuringer (sax), Luke Stewart (bas), Aquiles Navarro (trompet), Tcheser Holmes (drums)

De politiek geëngageerde dichter/muzikante Moor Mother (echte naam: Camae Ayewa) is volgens The Wire ‘the most radical Afrofuturist artist to emerge for years’. De kiem van haar band Irreversible Entanglements werd gelegd tijdens ‘Musicians Against Police Brutality’, een protestactie naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaan Akai Gurley, neergeschoten door de politie van New York. Het vorig jaar verschenen debuutalbum is zonder twijfel één van de meest relevante jazz-releases van 2017. Jazz, improvisatie, spoken word en politiek getinte teksten zorgen voor een mokerslag van jewelste. Het moderne, muzikale equivalent van de Black Lives Matter-beweging.

> Zwerverpaz: €11 (mailen naar wouter@leffingeleuren.be om te reserveren)